Közpolitikai intézet az alkotmányosság védelmében

Eötvös Károly Intézet

Eötvös Károly Intézet

Levél a zöld Áder Jánosnak

A napelemek és a jövő nemzedékek képviselete a NER-ben

2015. január 15. - Flor12

Az Eötvös Károly Intézet levele válaszul Áder Jánosnak, a napelemekre kivetett környezetvédelmi termékdíj ügyében tett megszólalására.

 

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

2015. január 14-én, tegnap, Ön nyílt levélben kifogásolta a napelemek brutális termékdíjáról szóló Ön által aláírt és kihirdetett salátatörvényt.

Most mi is írunk Önnek. Mindenekelőtt szeretnénk biztosítani arról, hogy tiszteletreméltó gesztusként értékeljük, hogy elismeri az ügyben személyes felelősségét, tévedését.

Ugyanakkor felhívjuk figyelmét a levelében található több tárgyi és tartalmi tévedés közül egy számunkra is fontos részletre. Úgy fogalmaz, hogy „(h)ibázott a környezetvédelemért felelős ombudsman, mert nem jelezte időben a korrekció szükségességét”. Ön ezzel nem létező személyt bírál, ugyanis a Nemzeti Együttműködés Rendszere más ombudsman intézményekkel együtt megszüntette a környezetvédelemért felelős ombudsman intézményét is. A helyén működő helyettesnek - a neve most nem jut eszünkbe - önálló intézkedésre, így a jogszabálytervezetek bírálatára sincs joga. A Nemzeti Együttműködés Rendszerében alkotmányos ellensúlyt, független működést általában sem érdemes keresnie.

Budapest, 2015. január 15.

 

 

Tisztelettel:
Eötvös Károly Közpolitikai Intézet
(Kép:keh.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://ekint.blog.hu/api/trackback/id/tr387076283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása